Zobacz temat
| |||||||
|
|||||||

|
| 30-07-2010 06:19 | Edytowane przez Marcin 30-07-2010 07:21 |
Postów: 420 Data rejestracji: 12.04.08 Miejscowość: Asker-Norwegia Wiek: 39 ![]() |
|
Witam. Jak w temacie , model stary ogólnie znany i łatwo dostępny ( ja swój zakupiłem w hipermarkecie). Producent zafundował sporo uproszczeń i jam skurczowych. http://picasaweb....directlink. Pierwsza rzeczą było usuniecie schodów będących imitacja wlotów powietrza i zastąpienie ich zrobionymi od podstaw . Siatka użyta do wlotów pochodzi z herbaty ( biała ,piramidki). Następnie zabrałem się za poprawianie wieży : tj. dorobienie spawów (pominięte przez producenta) , wykonanie pistol portów , zamiana lufy na wykonana z igły lekarskiej o średnicy 1,2mm. Kolejna przeróbka było wykonanie od podstaw drugiego wlotu powietrza Na zdjęciu element w wykonaniu producenta , poniżej wykonany na nowo. Przyjąłem iż w tym modelu praktycznie wszystkie dodatki i przeróbki wykonuje samodzielnie ( jeden wyjątek zawiasy - blaszka foto-trawiona Abera ) .
|
| 06-08-2010 18:40 | ||
Postów: 6 Data rejestracji: 28.07.10 Miejscowość: Święcichowo Wiek: 15 ![]()
| ||
Model bardzo już popularny na rynku i zarazem bardzo uproszczony, sporo detali trzeba wykonywać od podstaw. Ale po zakończeniu pracy model zyskuje całkiem nowe i interesujące oblicze.
K. Pelowski
|
Opcje
| Przeskocz do forum: |
Forum powered by fusionBoard
Linki do tego tematu
|
|
|
| URL: | |
| BBcode: | |
| HTML: | |